22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUCB a concediat şase profesori

UCB a concediat şase profesori

Universitatea „Constantin Brâncuși”(UCB) a încetat contractele de muncă pentru șase profesori din cadrul instituției. Decizia a fost luată de noul rector al Universității „Constantin Brâncuși”, profesoara Luminița Popescu.

Cei pe numele cărora au fost emise decizii de încetare a contractelor de muncă se află: Adrian Gorun, fostul rector și președinte al Senatului UCB, precum și profesorii Vasile Lupulescu, George Niculescu, Constantin Enea, Titu Ionașcu și Damian Dițescu. Trei dintre profesori au primit deciziile chiar în timpul unei ședințe de Senat. Rectorul și-a motivat hotărârile prin faptul că angajații avea vârsta pensionării și ar fi trebuit să se retragă.

Toți aveau avize de prelungire a activității până la 30 septembrie

Cu toate acestea, secretarul general al Senatului UCB, lectorul Virgil Popovici, a declatat că toți aveau avize de prelungire a activității până la 30 septembrie. Toate au fost aprobate de către Senat. De altfel, Senatul UCB s-a reunit la jumătatea acestei săptămâni și a constatat ca fiind ilegală măsura pentru trei dintre dascăli, cei care au primit personal deciziile de concediere, respectiv Adrian Gorun, Vasile Lupulescu și George Niculescu.

Virgil Popovici a precizat că examenele și susținerea lucrărilor de licență și masterat nu sunt în pericol. Rămâne de văzut dacă rectorul va accepta această situație sau nu le va mai plăti salariul profesorilor amintiți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS