16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCertificat de urbanism pentru Drumul Expres Craiova - Târgu Jiu

Certificat de urbanism pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu

Drumul expres Craiova – Târgu Jiu este cu un pas mai aproape de realizare. Potrivit parlamentarului de Gorj, Mihai Weber, a fost aprobat Certificatul de urbanism pentru obiectivul respectiv. Emitentul Certificatului de Urbanism este Consiliul Județean Gorj.

„A fost aprobat Certificatul de Urbanism pentru drumul expres Craiova Târgu-Jiu, de către Consiliul Județean Gorj. Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Tg. Cărbunești, Scoarța, Dănești, Târgu Jiu sunt localitățile care au aprobat PUG-ul pentru ca acest important proiect să devină realitate. O veste bună pentru gorjeni și încă o dovadă pentru sceptici că acest proiect merge mai departe. Sper să fie parcurse și celelalte etape de către autorități și de către cei care lucrează la documentații”, a declarat deputatul de Gorj, Mihai Weber.

Buget de 27 de milioane de lei, fonduri europene

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic de Execuție necesare construcției Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu, cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA SA – SEARCH CORPORATION SRL.

Valoarea contractului este de 20.247.133,77 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile. Ulterior, contractul final a ajuns la o valoare de 27 de milioane de lei.

Principalele servicii ale prestatorului, conform contractului, constau în:

  • Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;
  • Întocmirea documentației suport și Asistența acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare;
  • Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea Autorizației de Construire de către Autoritatea Contractantă;
  • Proiectul Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;
  • Documentația de atribuire a contractului de execuție lucrări;
  • Asistența tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurilor de licitații pentru execuție lucrări.

Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere, 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 3 luni de la elaborarea SF) și 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS