24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectul îi somează pe gorjeni să nu mai organizeze petreceri

Prefectul îi somează pe gorjeni să nu mai organizeze petreceri

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, îi somează pe gorjeni să nu mai organizeze petreceri în pandemie, deoarece numărul infectărilor cu COVID-19 este într-o continuă creștere.

Autoritățile reamintesc opiniei publice că, potrivit Hotărârii de Guvern 34 din 6 ianuarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 8 ianuarie 2022 și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și alte asemenea). Respectarea aplicării acestei măsuri se urmărește de către instituțiile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, tocmai de aceea, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, în perioada următoare, se vor intensifica controalele. Amenda pentru cei care încalcă aceste prevederi legale este între 3.000 și 15.000 de lei.

Chef organizat de un primar

Prefectul a fost foarte supărat, după ce chiar șefii din administrație au participat la jumătatea acestei luni la petreceri cu mult public. Mai mult, la un chef care a fost organziat de primarul din Bălești a participat și un șef din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Poliția a aplicat amenzi.

„Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu și jandarmi din cadru I.J.J. Gorj, au constatat faptul că pe raza comunei Bălești au fost organizate două evenimente private. Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de organizatori, cu amenda în valoare de 3.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, polițiștii au mai constatat faptul că pe raza municipiului Târgu Jiu a fost organizat un eveniment privat la o societate comercială, fiind aplicate organizatorului două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, conform unui comunicat transmis recent de Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS