5.8 C
Craiova
marți, 30 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalGorjPersonalul Secției Boli Infecțioase este insuficient și suferă de epuizare

Personalul Secției Boli Infecțioase este insuficient și suferă de epuizare

Angajații Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Târgu Jiu, suferă de epuizare.

Activitatea medicilor și a personalului medical de la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este una intensă, volumul de muncă fiind extraordinar de mare. La fel ca în majoritatea unităților medicale din România, numărul pacienților pozitivi la coronavirus a crescut, cazurile s-au agravat și de cele mai multe ori, nu sunt locuri în spitale pentru a interna noi pacienți. În prezent, Secția Boli Infecțioase a SJU Târgu Jiu are 75 de paturi avizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, toate fiind ocupate. Potrivit reprezentanților secției, doar trei pacienți sunt vaccinați dintre cei care primesc îngrijiri medicale și tratament aici.

Sunt doar 6 medici

În această secție își desfășoară activitatea șase medici, 30 de asistenți medicali și 12 infirmieri. „Noi, medicii și întregul personal medical care ne desfășurăm activitatea în cadrul Secției Boli Infecțioase, ducem o luptă dificilă pentru viața fiecărui pacient. Avem pacienți cu forme moderate, severe și chiar critice ale bolii, care necesită administrare de oxigen și un tratament complex. Munca noastră este una încărcată emoțional căci trăim drama fiecărui pacient. Simțim o presiune și o tensiune greu de descris, care ne afectează și ne marchează psihic și fizic. Lucrăm în condiții grele, sub presiunea unui mediu contaminat, avem dorința de a ajuta și de a fi aproape și emoțional de pacienți.

Toate acestea ne întristează, de multe ori, eforturile noastre sunt dincolo de limita normalului. Dintre pacienții internați, cam 90% sunt nevaccinați, mulți au comorbidități. Având în vedere contagiozitatea virusului, faptul că ne confruntăm cu o tulpină virală mult mai virulentă, care determină o agresivitate mai mare asupra organismului, îi rugăm pe gorjenii care din diverse motive au ezitat să se vaccineze, să o facă pentru sănătatea dumnealor și a persoanelor drage din jur!“, a transmis medicul infecționist Luminița Diana Manea, medicul șef al Secției Boli Infecțioase a SJU Târgu-Jiu.

A fost extinsă rețeaua de oxigen

La secția de Boli Infecțioase s-au realizat o serie de investiții prin care a fost extinsă rețeaua de oxigen, toate paturile fiind dotate cu prize de oxigen, importante pentru pacienții confirmați cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. De la începutul anului și până în prezent, aici au fost internați 750 de pacienți pozitivi la coronavirus.

De exemplu, de-a lungul ultimelor luni, foarte mulți pacienți care au fost internați aici au apreciat „atitudinea și dedicarea“ cadrelor medicale de la secția de Boli Infecțioase unde, în opinia dumnealor, „omul sfințește locul“. Colectivul acestei secții transmite locuitorilor județului Gorj să respecte cu strictețe toate măsurile impuse de autoritățile publice implicate în prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor și combaterea pandemiei și să se vaccineze, vaccinul fiind sigur, eficient și cea mai scurtă cale spre întoarcerea la normalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 1 / LPF a anunțat echipa etapei a...

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat echipa etapei...

ȘTIRI GdS