13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Județean se pregătește să trimită bolnavii COVID la Cărbunești

Spitalul Județean se pregătește să trimită bolnavii COVID la Cărbunești

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu se pregătește să trimită bolnavii COVID la unitatea medicală din Târgu-Cărbunești, pentru că nu mai sunt paturi.

Toate paturile destinate pacenților COVID sunt ocupate. Mai sunt câteva locuri pentru suspecții de coronavirus și doar 4 paturi la ATI COVID, în pavilioanele din strada Tudor Vladimirescu și Progresului. În rest, toate locurile la Secția Boli Infecțioase și la Compartimentul ATI COVID sunt ocupate.

La ATI COVID chiar este un pacient în plus și nu beneficiază de ventilator, din păcate. Prin urmare, dacă nu se vor elibera paturi, toți pacienții COVID care vor veni în zilele următoare la unitatea medicală din Târgu Jiu vor fi orientați către alte spitale din județul Gorj. Este vorba de singurul spital COVID din Gorj, respectiv cel de la Târgu-Cărbunești. Mai multe locuri libere sunt încă și la unitățile medicale din Motru, Novaci și Dobrița. Problema este că bolnavii COVID în stare gravă vor trebui să fie trimiși în alte județe, dat fiind faptul că în Gorj numărul paturilor prevăzute cu ventilator sunt pe terminate.

Va fi suplimentat numărul de centre de vaccinare dacă va fi nevoie

Numărul de centre de vaccinare va fi suplimentat, dacă va fi nevoie. Este opinia subprefectului de Gorj, Marcel Iacobescu. În ultimele zile a crescut semnificativ numărul persoanelor care se vaccinează cu doza a treia de vaccin împotriva coronavirusului.

Acest lucru se poate observa și din statistica întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Gorj. Numărul celor care merg acum să se vaccineze este de două-trei ori mai mare decât în urmă cu o săptămână. În momentul de față sunt deschise la nivelul județului Gorj nouă centre de vaccinare. Este vorba de un centru de vaccinare cu două fluxuri la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Mai sunt centre de vaccinarela:

  • Casa de Cultură din Tismana,
  • Clubul pensionarilor Bumbești Jiu,
  • Sala de sport Bălești,
  • Școala 1 Motru,
  • Sala de sport Rovinari,
  • Sala de sport Liceul Novaci,
  • Sala de Sport Bumbești Jiu,
  • Școala Poiana din comuna Turburea.

Programul este: luni, miercuri și vineri de la 14,00 la 20,00. La Târgu Jiu este program și sâmbătă și duminică de la 08,00 la 14,00. Sunt disponibile și 6 echipe mobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS