27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget de peste 14 milioane de lei pentru întreținerea podurilor de pe drumurile naționale

Buget de peste 14 milioane de lei pentru întreținerea podurilor de pe drumurile naționale

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova caută companii care să asigure lucrările de întreținere a podurilor de pe drumurile naționale.

Este vorba de podurile, pasarelele și viaductele care se regăsesc pe raza Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Potrivit caietului de sarcini, obiectivele la care se vor executa lucrări de întreținere periodică sunt poduri, pasaje, viaducte ce se regăsesc pe raza secțiilor de drumuri naționale din cadrul Regionalei de Drumuri și Poduri Craiova. Lucrările vor fi diferite și diferențiate pe obiective, în funcție de necesități și situația din teren.

Prin acest acord-cadru se propun lucrări de întreținere periodică pentru minimum 1 pod și maximum 3 poduri anual pe fiecare secție în parte din administrarea DRDP Craiova în funcție de starea tehnică a podurilor. Se prevăd cantități minime și maxime pe tipuri de lucrări. Estimarea cantităților minime și maxime are la bază o antemăsurare efectuată pe un model de pod statistic răspândit pe raza D.R.D.P. Craiova (grinzi și infrastructură din beton armat, schema statică grinzi simplu rezemate, 2 deschideri de câte 21 m, 7.90 m parte carosabilă, 10.20 m între parapete, h etiaj 3 m).

Buget de peste 14 milioane de lei pentru 4 ani

Scopul cantităților minime și maxime este de a putea executa lucrări de întreținere periodică pe orice tip de pod de pe raza D.R.D.P. Craiova. Înaintea semnării contractului subsecvent, pentru fiecare pod în parte se va încheia un Proces Verbal de Constatare între reprezentanții S.D.N. și Antreprenor pentru a se stabili în urma unei antemăsurători cantitățile care vor face parte din contract ca Anexă.

„Valoarea estimată a Lotului 4 SDN TG JIU: ANUL I-IV: Valoarea minimă estimată a achiziției: 4,840,890.15 lei fără TVA. Valoarea maximă estimată a achiziției: 14,522,670.44 lei fără TVA ANUL I/II/III/IV: Valoarea minimă estimată a achiziției: 1.210.222,54 lei fără TVA. Valoarea maximă estimată a achiziției: 3.630.667,61 lei fără TVA. Valoarea celui mai mare contract subsecvent va fi de 3.630.667,61 lei fără TVA. Frecvența contractelor subsecvente care se vor încheia la “Acord cadru: Întreținere periodică poduri loturile 1-6 pentru 4 ani”- Lot 4 SDN TG JIU este de minim 1 contract subsecvent pe an.”, conform anunțului de licitație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS