10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAncheta în cazul medicilor infectați COVID fugiți din spital, blocată de 4 luni

Ancheta în cazul medicilor infectați COVID fugiți din spital, blocată de 4 luni

Ancheta în cazul medicilor din Târgu Jiu infectați COVID care au plecat din secția unde erau internați bate pasul pe loc.

Este vorba de trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, care au plecat din spital. Incidentul a avut loc la finalul lunii octombrie 2020.

Este vorba despre trei medici, printre care un pneumolog și un medic de terapie intensivă, care au decis să nu mai rămână în unitatea medicală și să se deplaseze la domiciliu. Aici au și fost găsiți de către oamenii legii care i-au adus înapoi la spital. Situația medicilor care au plecat din secție a fost evidențiată în urma unui control al Direcției de Sănătate Publică Gorj, la care a asistat și conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

De altfel, managerul unității medicale din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a declanșat o anchetă internă pentru a se verifica evenimentele care au avut loc în secție.

Ancheta a fost blocată de plecarea juristului

De aproape patru luni de zile ancheta nu a evoluat, iar Comisia desemnată să verifice situația respectivă nu a dat un verdict. Motivul este legat de plecarea unui jurist din spital, care era și membru al Comisiei de anchetă.

„Am închis alte anchete care erau în derulare și aceasta este singura care nu a continuat. Motivul este legat de faptul că un jurist care era membru al Comisiei de anchetă a plecat din unitatea medicală a plecat. A trebuit să îl înlocuim cu un alt membru și acum reluăm investigațiile. Vedem exact ce s-a întâmplat, cum au plecat din secție. Care a fost situația medicului de garda și așa mai departe. Vom propune măsuri, dacă se va impune acest lucru”, a declarat Constantin Dinu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Medicul Constantin Dinu este și cel care conduce Comisia de anchetă în cazul doctorilor infectați cu coronavirus care au plecat din secția unde erau internați.

IPJ face propria anchetă

Este de precizat că Inspectoratul de Poliție al Județului(IPJ) Gorj a deschis dosare penale pe numele cadrelor medicale infectate cu coronavirus și care au plecat din Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, unde erau internate. Potrivit IPJ Gorj, este vorba de trei doctorițe, angajate ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Acestea au părăsit secția unde erau internate, fără acordul medicului de gardă și sunt anchetate pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„La data de 30.10.2020, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu s-au sesizat din oficiu despre faptul că un număr de 3 pacienți internați în Spitalul Județean Târgu-Jiu, Secția Oncologie, cu diagnostic pozitiv de COVID 19, au părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului de serviciu. Polițiștii au constatat că pacienții ar fi trei femei cu vârste cuprinse între 31 și 55 ani, toate având domiciliul în municipiul Târgu-Jiu, acestea fiind medici în cadrul Spitalului Județean Târgu-Jiu. Din verificări a rezultat că în cursul zilei de 29.10.2020, acestea au părăsit incinta secției medicale unde erau internate fără a informa despre acest lucru.

Întrucât nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID 19, celor trei persoane li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Persoanele în cauza au fost identificate la domiciliu și transportate cu ambulanța și internate la Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu”, conform IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS