15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransalpina e plină de gropi și nici nu a trecut iarna

Transalpina e plină de gropi și nici nu a trecut iarna

Transalpina e ciuruită de gropi în zona stațiunii montane Rânca, din județul Gorj. Sezonul greu de iarnă, cantitățile uriașe de zăpadă și intervenția utilajelor și-au spus din plin cuvântul. Șoseaua arată ca bombardată, pe tronsonul care traversează zona pensiunilor, respectiv de la intrare și până la ieșire.

Spre deosebire de anii trecuți, când ninsorile și zăpada nu au fost în cantități mari, în acest sezon de iarnă lucrurile au fost mult schimbate în bine, cel puțin din punctul de vedere al iubitorilor de zăpadă și de sporturi de iarnă. Drumarii au avut însă mai mult de lucru și au intervenit mult mai des, față de anii trecuți. În zona stațiunii montane a fost foarte multă zăpadă, iar utilajele cu lamă au fost nevoite să intervină, uneori și de mai multe ori pe zi pentru a curăța șoseaua. A fost folosit și material antiderapant care, de asemenea, a afectat Transalpina.

Turiștii au luat cu asalt stațiunea

În momentul de față, DN 67 C în zona cabanelor și a pensiunilor este plin de gropi și se circulă cu greutate, din această cauză. Șoseaua a fost ținută în permamentă curățată pentru a nu fi îngreunat accesul turiștilor în zonă. Au fost zile în care mii de mașini au urcat la Rânca. Cabanierii speră ca, din primăvară, șoseaua, cel puțin pe tronsonul din Rânca, să intre de urgență în reparații. Altfel, tranzitarea drumului prin stațiune va fi o adevărată aventură.

„Nu am mai văzut atâtea gropi pe Transalpina și nici nu este gata sezonul de iarnă. La cât a nins și nici nu a venit luna martie, zăpada va mai ține. Dacă va ninge și în martie, atunci sigur se va prelungi sezonul. Totul va depinde și de creșterea temperaturilor. Cert este că, după ce va dispărea zăpada cu totul, Transalpina va avea nevoie urgentă de reparații, cel puțin pe porțiunea din dreptul stațiunii, strada Gheorghe Tătărescu, așa cum a fost denumit tronsonul din Transalpina care trece prin zona turistică Rânca. Dacă va rămâne așa, nu se va putea circula decât cu autoturisme de teren. Este important să se înceapă imediat ce vremea va permite, având în vedere că Transalpina este de la sfârșitul primăverii și până pe final de toamnă unul din cele mai vizitate obiective din Gorj. Trebuie să avem grijă de acest drum”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației concesionarior din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS