16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Bărbații care au sustras portofelul unei tinere, puși sub control judiciar

Târgu Jiu: Bărbații care au sustras portofelul unei tinere, puși sub control judiciar

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile față de cei doi bărbați din Târgu Jiu, inculpați pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, respectiv complicitate la infracţiunea de furt şi de tentativă la acces ilegal la un sistem informatic, respectiv complicitate la această infracţiune.

Potrivit procurorilor, în data de 27 octombrie cei doi inculpaţi s-au deplasat în staţia pentru mijloace de transport în comun cunoscută sub denumirea „La Gârdu” din Târgu Jiu, cu intenţia de a sustrage portofele, aceştia săvârşind astfel de fapte în trecut.

Cei doi au stat aproximativ 20 de minute pentru a căuta „din priviri” o victimă, respectiv o persoană care nu este atentă în supravegherea bunurilor pe care le are asupra sa. Inculpatul E.I. a observat-o pe persoana vătămată P.E.M. şi în momentul în care aceasta aştepta rândul să urce în microbuz s-a poziţionat în spatele acesteia, iar cu mâna stângă, profitând de neatenţia persoanei vătămate şi de aglomeraţia de la intrarea în microbuz, i-a sustras din poşetă portofelul, inculpatul D.C. asigurându-se că inculpatul E.I. nu este văzut de o altă persoană.

Cei doi inculpaţi au găsit în portofelul sustras suma de 550 de lei, pe care au împărţit-o în mod egal şi un card bancar, pe care inculpatul D.C. l-a introdus în ATM situat în Târgu Jiu, cu intenţia de a retrage bani de pe acesta. Întrucât nu cunoştea codul PIN, a tastat mai multe cifre aleatorii, blocând cardul respectiv în ATM după trei încercări.

Ulterior cei doi inculpaţi au abandonat pe şinele de tren din proximitatea Gării din Târgu Jiu portofelul în care se aflau mai multe documente personale ale persoanei vătămate. Cei doi au fost surprinși de un sistem de supraveghere video din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS