17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAJOFM a subvenționat salarii pentru aproape 16.000 de gorjeni care s-au aflat în șomaj tehnic

AJOFM a subvenționat salarii pentru aproape 16.000 de gorjeni care s-au aflat în șomaj tehnic

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă(AJOFM) Gorj a subvenționat parțial salariile a aproape 16.000 de gorjeni care s-au aflat cel puțin 15 zile în șomaj tehnic. Potrivit conducerii Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, este vorba de o subvenție de 41,5% din salariul brut al fiecărui salariat care a fost în șomaj tehnic 15 zile. Ajutorul se acordă pentru lunile iunie, iulie și august. Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, a declarat că au fost finalizate documentele pentru luna iunie și au fost virate deja sumele de bani. Au fost realizate deja plățile pentru 865 de angajatori și un total de 15.910 de salariați. Suma totală acordată pentru plata a 41,5% din salariu a depășit 17,4 milioane de lei.

Se lucrează la situațiile pentru luna iulie

Romeo Chiriac a mai declarat că în momentul de față să află în verificări situațiile aferente lunii iulie. Angajatorii interesați au depus solicitări și documente doveditoare. Toate trebuie să fie verificate, astfel încât să nu existe probleme cu legalitatea și cu nivelul sumelor care vor fi plătite:

„Lucrăm la situațiile pentru luna iulie. Vor fi gata până la finalul acestei săptămâni. Beneficiem de asistență din partea Inspectoratului teritorial de Muncă Gorj. După ce vom finaliza situațiile pentru luna iulie, vom trece la luna august. Avem un volum mare de documente de verificat pentru a nu exista erori. În lunile respective au fost multe contracte de muncă suspendate, iar angajații s-au aflat în șomaj tehnic. Condiția plății acestei subvenții sau ajutor este ca salariatul să se fi aflat 15 zile în șomaj tehnic.”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

Ultimele date în ceea ce privește rata șomajului în Gorj arată că în momentul de față, în județ sunt înregistrați peste 5000 de șomeri, din care aproape 2.000 indemnizați. Rata șomajului este de 3,74%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS