9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Verificări la Colegiul „Spiru Haret”, unde li s-ar fi cerut bani elevilor

Târgu Jiu: Verificări la Colegiul „Spiru Haret”, unde li s-ar fi cerut bani elevilor

Primăria Târgu Jiu va face verificări la Colegiul Național „Spiru Haret”, unde elevilor din ultimul an li s-ar solicita plata unei taxe pentru a le fi semnată fișa de lichidare.

Despre aceste fapte s-a scris pe o rețea de socializare. Sumele ar fi percepute pentru îmbunătățirile aduse sălilor de clasă în ultimii ani. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că va face verificări la unitatea de învățământ, în urma celor sesizate în spațiul public și că elevii nu trebuie să achite niciun fel de taxe.

„Am fost anunțat adineauri de o situație neplăcută apărută la Colegiul Național „Spiru Haret”, legată de solicitarea unor sume de bani elevilor pentru unele îmbunătățiri din unitatea de învățământ. Îi asigur atât pe elevi, cât și pe părinți că mâine, la prima oră, voi fi acolo și vom rezolva această problemă. Reamintesc tuturor că am alocat sume importante pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiu, inclusiv la „Spiru Haret”, tocmai pentru ca părinții să nu mai fie niciodată nevoiți să plătească pentru educația copiilor lor! Este un aspect asupra căruia insist și nu voi accepta revenirea la vechile obiceiuri. Mâine voi merge la acest colegiu pentru a lămuri lucrurile și aștept ca și Inspectoratul Școlar să verifice aceste aspecte.”, conform primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au anunțat că vor face verificări la unitatea de învățământ. Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, a declarat că din primele discuții avute cu șefii unității de învățământ a reieșit că niciunui elevi nu i-ar fi fost ceruți bani. „Am avut o discuție cu doamna directoare. A infirmat că s-au solicitat bani vreunui elev”, a precizat Dana Constantinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS