16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUATAA Motru va beneficia de o nouă centrală termică

UATAA Motru va beneficia de o nouă centrală termică

Autoritățile din Motru vor construi o nouă centrală termică la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă(UATAA) din localitate. Primarul din Motru, Gigel Jianu, a declarat că vechile cazane vor fi înlocuite cu o central performantă care să fie eficientă și care să poată livra cantitățile necesare de apă caldă și de căldură, raportat la nevoile populației.

Gigel Jianu a precizat că investiția se face în cadrul Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă și are în vedere o serie de parametri precum reducerea consumului de energie și scăderea numărului de beneficiari de utilități la nivelul municipiului. În același timp, este nevoie de investiții de mediu pentru conformarea la parametri din Uniunea Europeană.

Vrea înlocuirea administratorului special

Potrivit primarului din Motru, Gigel Jianu, UATAA Motru este în momentul de față într-o situație economică bună, cu toate că se află în insolvență. Gigel Jianu acuză, în continare, managementul defectuos și susține necesitatea înlocuirii administratorului special, Eugen Corcoață. Acesta este fostul director al UATAA Motru care a devenit ulterior administrator special.

Edilul din Motru a spus că în perioada următoare va propune din nou Consiliului Local înlocuirea din funcție a administratorului special. În momentul de față, prioritatea pentru Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru este cumpărarea certificatelor de CO2.

Furnizează agent termic pentru 6.000 de apartamente

UATAA Motru folosește cărbune pentru a produce agent termic și apă caldă și este obligată să achite o taxă de poluare. Prin urmare, până la finalul lunii aprilie, trebuie cumpărate toate certificatele de CO2. Conform lui Gigel Jianu, UATAA Motru a avut anul trecut fonduri pentru cumpărarea certificatelor de CO2. Este vorba de un ajutor guvernamental consistent destinat acoperirii pierderilor, subvențiile populației, precum și pentru achiziția certificatelor de CO2.

În opinia lui Gigel Jianu, actuala conducere a UATAA Motru nu a făcut nimic pentru a achita taxa de poluare. Este și motivul pentru care se impune înlocuirea din funcție a lui Eugen Corcoață, mai spune Gigel Jianu. Prețul certificatelor este în creștere și se apropie de 25 de euro. Edilul din Motru a mai declarat că sunt șanse ca anul acesta UATAA Motru să iasă din insolvență, nemaiavând datorii. De asemenea, UATAA are de încasat creanțe însemnate pentru energia livrată populației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS