11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Județean a reușit să finalizeze în ultimele luni investiții de 12 milioane de lei

Spitalul Județean a reușit să finalizeze în ultimele luni investiții de 12 milioane de lei

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a reușit să realize toate investițiile pentru care a existat finanțare. Este vorba de 11 milioane de lei fonduri de la Ministerul Sănătății și un million de lei cofinanțare asigurată de Consiliul Județean Gorj, instituție care administrează unitatea medicală din Târgu Jiu.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că recent au fost finalizate și lucrările de instalare a noului computer tomograf. Echipamentul a fost montat într-un spațiu situat în clădirea din strada Tudor Vladimirescu, lângă Unitatea Primiri Urgențe. Vechiul computer tomograf se află la sediul de pe strada Progresului. Pacienții erau practice plimbați între clădirile unității medicale pentru a fi investigați cu ajutorul computerului tomograf. Șeful Consiliului Județean Gorj a mai spus că și vechiul computer tomograf va fi înlocuit anul viitor, fie cu fonduri de la Ministerul Sănătății, fie cu bani de la Consiliul Județean. Cosmin Popescu a menționat că dacă fondurile pe anul acesta nu erau cheltuite, unitatea medicală nu mai primea anul viitor finanțare de la ministerul de resort.

Sute de paturi noi

Alte investiții au fost realizate cu fonduri de la Consiliul Județean Gorj. Este vorba de achiziția a 688 de paturi noi. Săptămâna viitoare va ajunge la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu un prim lot de 330 de paturi. Acestea sunt dotate cu saltele și huse impermeabile. De asemenea, fiecare pat va beneficia de o noptieră modernă. Șeful Consiliului Județean Gorj a precizat că paturile vor fi montate în saloane și se va proceda în așa fel încât să nu fie perturbată activitatea medicală. Va exista inclusiv garanție pentru obiectele achiziționate cu fonduri de la autoritatea județeană.

Constructori pentru modernizarea a trei secții

Consiliul Județean Gorj a reușit să finalizeze licitațiile pentru modernizarea a trei secții ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Sunt vizate secțiile Cardiologie, Obstretică-Ginecologie și Endocrinologie. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că nu mai sunt impdimente pentru derularea contractului de reabilitare. Lucrările vor dura o jumătate de an și vor debuta luna viitoare. Șeful CJ Gorj a mai spus că vor fi selectate alte două sau trei secții din unitatea medicală pentru a beneficia anul viitor de finanţare în vederea modernizării. Acest lucru va fi posibil și în funcție de fondurile care vor fi repartizate prin Legea bugetului de anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS