Acasă Local Gorj Razii ale polițiștilor gorjeni la comercianții ilegali de articole pirotehnice

Razii ale polițiștilor gorjeni la comercianții ilegali de articole pirotehnice

-

Polițiștii gorjeni au organizat în ultimele zile razii pentru depistarea comercianților care vând ilegal articole pirotehnice.

Astfel, lucrători din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj, împreună cu lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat ieri în baza Planului de acțiune „Foc de Artificii 2019”,  la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, din municipiul Târgu Jiu. În prezența administratorului, un bărbat, de 48 ani, din municipiul Târgu Jiu, poliţiştii au constatat faptul că acesta ar fi expus mai multe articole pirotehnice (o baterie de artificii de 36 focuri, 5 vulcani de scenă, 9 jerbe pirotehnice, 71 fumigene şi 2866 bucăți articole pirotehnice, tip petarde), în scopul comercializării, fără drept.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, pentru care administratorul nu a putut prezenta documente de proveniență, respectiv 2.987 bucăți, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor. Admnistratorul firmei s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Razie la o firmă din Bumbești-Jiu

Tot în cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat în baza Planului de Acțiune „Foc de Artificii 2019”, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din orașul Bumbești Jiu, ocazie cu care în prezența administratorului, un bărbat de 64 ani, din orașul Bumbești Jiu, poliţiştii au identificat 111 baterii de artificii de diferite dimensiuni şi 2.804 articole pirotehnice, acestea fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. „Având în vedere Planul de acţiune ,,Foc de artificii 2019” poliţiştii gorjeni au constatat de la debutul acţiunii până în prezent 10 infracţiuni, fiind efectuate cercetări faţă de 11 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Articolele cu conținut pirotehnic, respectiv 15.660 bucăți au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională unei societăţi comerciale cu punctual de lucru în municipiul Târgu Jiu, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive, întrucât nu a luat măsurile necesare în vederea avizării autorizaţiei pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice.”, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Şoferul care a distrus Urgenţa cu maşina, condamnat definitiv

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pe bărbatul care a trecut cu maşina prin uşile Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU).