5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi pui de urs prinşi în sârme în comuna Schela

Doi pui de urs prinşi în sârme în comuna Schela


Doi pui de urs prinşi în sârme au fost depistaţi, luni, în comuna gorjeană Schela. Jandarmii şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au intervenit pentru eliberarea acestora.

„În urma unui apel la SNAU 112, se semnala că în comuna Schela, satul Vlădoi, este un urs prins într-un gard. Au fost luate următoarele măsuri:

  • s-a delimitat perimetrul,
  • s-a restricţionat accesul în zonă,
  • au fost informaţi cetăţenii de existenţa uni potenţial pericol,
  • a fost asigurat accesul instituţiilor specializate de intervenţie,
  • reprezentanţii DSVSA au tranchilizat urşii şi, ulterior, i-au transportat şi eliberat în mediul natural”, a precizat Alin Ivan.

În urma apelului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj a emis un SMS prin sistemul Ro-Alert către populaţia din zonă.

„Apelul a venit de la un bărbat care semnala prezenţa unui urs în zona Poiana lui Mihai din comuna Schela. Noi am emis un SMS Ro-Alert oamenilor din zonă prin care i-am avertizat despre posibila prezenţă a unui urs, pentru ca populaţia să-şi ia măsuri de precauţie. Au fost alertaţi jandarmii, care s-au deplasat la faţa locului şi au depistat doi pui de urs”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

Jandarmii recomandă populaţiei ca în astfel de cazuri să anunţe în regim de urgenţă autorităţile prin 112, pentru a fi luate măsuri specifice de siguranţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS