18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLa Liceul din Roșia de Amaradia învață două eleve minore care sunt și mame

La Liceul din Roșia de Amaradia învață două eleve minore care sunt și mame

La Liceul Tehnologic din comuna gorjeană Roșia de Amaradia învață două eleve minore care sunt și mame. Cea mai mică are doar 13 ani și este elevă în clasa a IX-a. Băiatul cu care a rămas însărcinată este mai mare cu zece ani și lucrează în construcții, alături de viitorul socru, respectiv tatăl elevei minore.

Copilul celor doi este sănătos, iar familia copilei se ocupă de creșterea lui. Cu toate că este un copil care are la rândul său copil, fata a continuat să învețe, a intrat la liceu și este foarte bună la învățătură. „Eleva este la școală. Participă la cursuri zi de zi. Nu absentează deloc. Este activă la ore. Este una din cele mai bune eleve de clasa a IX-a“, a spus Ilona Faităr, director al Liceului Tehnologic din Roșia de Amaradia.

Încă o mamă, elevă în clasa a XI-a

La liceul din Roșia de Amaradia învață și o elevă de clasa a XI-a care este mămică. La fel ca în primul caz, aceasta vine la școală regulat și nu are absențe, fiind ajutată în creșterea copilului de către familie.„Este al doilea caz de acest fel. A intrat într-o normalitate acest lucru. Sunt fete care au rămas însărcinate sub vârsta de 14 ani. Trebuie făcut ceva la nivel de școală, familie și educație pentru a se evita astfel de situații care pun fetele într-o ipostază deosebit de dificilă pentru vârsta lor. Este mai bine să parcurgă această etapă de mamă după o anumită vârstă și să își vadă de școală și de copilărie“, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia.

Directorul unității de învățământ susține că minorele ajung în această situației din cauza faptului că societatea încurajează astfel de comportamente.

„Contează și societatea, care are o influență negativă asupra fetelor. Sunt numai modele negative la televizor și nu prea au de unde să se inspire pozitiv. Stau mai mult acasă, în familie sau pe stradă, în diferite anturaje. Sunt mai multe lucruri negative decât pozitive”, a declarat Ilona Faităr, director al Liceului Tehnologic din Roșia de Amaradia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS