10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOrașul Tismana va beneficia de o rețea de gaze naturale

Orașul Tismana va beneficia de o rețea de gaze naturale

Primăria orașului Tismana a semnat contractul pentru introducerea rețelei de gaze în localitate. Licitația publică pentru desemnarea distribuitorului de gaze naturale pe teritoriul localității a fost câștigat de Distrigaz Sud Rețele.

Contractul urmează să fie transmis către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei pentru autorizarea extinderii ariei de acoperire. „Toată lumea întreabă când vor veni gazele la poartă. Este o procedură grea, cu o documentație stufoasă. Nu sunt mulți operatori de gaze, dar operatorul cu care am semnat contractul chiar a dorit să semneze un contract pentru furnizarea de gaze naturale. Și oamenii așteaptă să își racordeze locuințele la rețeaua de gaze naturale. Știm foarte bine ce probleme sunt cu lemnele“, a menționat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana

Investiție de 11 milioane de lei

În urma unei licitații, va fi desemnat și constructorul care se va ocupa de introducerea conductei. Lucrările ar urma să se desfășoară etapizat pe o perioadă de cinci ani. Nouă sate din Tismana vor beneficia de pe urma rețelei de gaze naturale. „Noi avem obligația de a asigura bugetul investiției. Se va organiza o licitație pentru realizarea proiectului tehnic și a construcției.

Lucrările se vor întinde pe cinci ani, dar noi nu vrem să dureze așa de mult, ci mai repede. Va fi o rețea care se va întinde pe 46 de kilometri și vor fi deservite 487 de gospodării din zona urbană și 1.400 de gospodării din zona rurală. Este un lucru bun că se va introduce rețeaua de gaze naturale la Tismana. Operatorul cu care am semnat contractul va trebui, în perioada următoare, să realizeze tema de proiectare și caietul de sarcini, după care se va trece la licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și de construire a rețelei de gaze naturale“, a spus Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana. Bugetul pentru realizarea investiției este de 11 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS