24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăriile din Baia de Fier și Novaci închiriază utilaje pentru deszăpezirea stațiunii Rânca

Primăriile din Baia de Fier și Novaci închiriază utilaje pentru deszăpezirea stațiunii Rânca

Primăriile din Novaci și din Baia de Fier închiriază utilaje cu deservent pentru deszăpezirea stațiunii montane Rânca, dar și a satelor componente din cele două localități. După cum se cunoaște, cele două entități administrativ-teritoriale administrează stațiunea Rânca.


Alături de primării, deține terenuri în zonă și o obște. Primăria din Baia de Fier a aprobat un buget pentru deszăpezirea localității și a zonei Rânca în valoare de peste 400.000 de lei. Autoritățile vor să închirieze utilaje de deszăpezire cu tot cu deservent. Utilajele vor trebui să fie permanent la dispoziția autorității locale, în perioada de derulare a contractului. Sunt drumuri mai greu de deszăpezit, având în vedere că Baia de Fier este situată în zona submontană și montană, unde precipitațiile sunt în cantități mai mari.

Deszăpezirea în Rânca și Novaci costă 270.000 de lei

Și autoritățile din Novaci caută un operator autorizat care să deszăpezească localitatea în perioada de iarnă. Este vorba atât de orașul Novaci, cât și de localitățile componente. De asemenea, firma de specialitate va avea obligația să deszăpezească străzile din stațiunea Rânca. Bugetul de anul acesta pentru deszăpezirea străzilor din Novaci și din Rânca este de 270.000 de lei. Este vorba de iarna 2019 – 2020. Stațiunea Rânca este căutată de turiștii din regiune în perioada de iarnă. Aici sunt mai multe pârtii de schi, un telescaun. Sunt însă peste 15 km de străzi interioare în Rânca deținute de ambele primării. Pentru acestea e nevoie de câteva utilaje. Sunt necesare în perioada de iarnă inclusiv parcări prin eliminarea zăpezii de pe anumite terenuri. În Rânca se vor afla și utilajele Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.
Acestea vor putea fi însă utilizate doar pe DN 67C, pe tronsonul Novaci-Rânca și nu pe străzile administrate de cele două primării. În caz de necesitate sau de căderi importante de zăpadă, cum a fost cazul anului trecut, prefectul poate dispune ca utilajele de la Secția de Drumuri Naționale să intervină și în interiorul stațiunii Rânca pentru a îndepărta zăpada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS