8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPasarela din Târgu Jiu va intra în reabilitare

Pasarela din Târgu Jiu va intra în reabilitare

Lucrările de reabilitarea a pasarelei de la Artego, din Târgu Jiu, vor începe în câteva zile. Edilul municipiului, Marcel Romanescu, a spus că, în prezent se reactualizează indicatorii, iar podul trebuie reparat de urgență.

Din acesta s-au desprins mai multe bucăți și exista riscul ca traficul feroviar, și nu numai, să fie pus în pericol. „Se va interveni la pasarela de la Artego. Se refac indicatorii tehnico-economici.

Va fi un proiect de investiții. A fost contactată o firmă pentru încredințarea în regim de urgență. De moment se va amenaja carosabilul pe două benzi și două trotuare pentru cetățeni.

Cei de la investiții au găsit o firmă autorizată care să execute lucrări peste calea ferată. Nu sunt multe în România. Pasarela nu mai pune probleme în acest moment, dar trebuie realizată.

După această etapă se va face un proiect amplu pentru reabilitarea integrală. Acum este urgența pentru a reda circulației în bune condiții acest obiectiv“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Edilitara nu are avizele necesare să execute contractul

Primarul a declarat că aceste lucrări nu se vor putea efectua cu societatea Edilitara Public SA, care este a Consiliului Local Târgu Jiu.

Firma nu are autorizațiile necesare pentru a executa lucrări peste liniile de cale ferată. „Edilitara nu are toate avizele pentru a executa lucrările peste calea ferată.

Poate va participa în subcontractare pe anumite lucrări în baza unei înțelegeri cu firma care va primi contractul. Este nevoie de avize pentru a executa lucrări de infrastructură peste calea ferată.

Era o discuție acum câțiva ani, dar nu este cazul ca Edilitara să execute această lucrare“, a mai spus Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS