19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOrar redus pe Transalpina

Orar redus pe Transalpina

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a luat ieri decizia de a reduce intervalul orar în care autovehiculele au voie zilnic să circule pe cea mai înaltă șosea din țară.

Este vorba de tronsonul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului. Transalpina va fi deschisă de astăzi, în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a comunicat faptul că au fost luate măsuri pentru ca circulația autovehiculelor să se desfășoare în condiții de siguranță. De asemenea, încă un utilaj cu lamă va fi trimis în zona Rânca.

„Având în vedere prognozele și atenționările meteo pentru perioada următoare, directorul general regional al DRDP Craiova, Bogdan Bratu, a convocat la sediul direcției o întâlnire cu factorii de decizie pentru a se lua toate măsurile de siguranță pe DN 67C, Transalpina.

Au fost luate următoarele măsuri: intervalul orar de acces pe Transalpina se va modifica, accesul este permis, de marți (astazi – n.r.), între orele 9.00 – 17.00; permanent se va face revizie pe sectorul de drum dintre Rânca și Novaci; un utilaj propriu, echipat cu lamă și răspânditor de mare capacitate, va fi relocat în baza Rânca.

Toate măsurile sunt luate pentru siguranța participanților la trafic“, potrivit unei informări a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Se pregăteşte închiderea Transalpinei între Rânca șI Obârșia Lotrului

La rândul său, Ion Tudor, directorul executiv al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, a precizat că în fiecare zi vor fi făcute verificări pentru a se decide dacă este cazul ca Transalpina să fie închisă temporar în următoarele luni:

„Totul va depinde de starea vremii. Noi nu ne jucăm cu siguranța participanților la trafic. În plus, șoferii trebuie să știe că își asumă niște riscuri în momentul în care urcă pe Transalpina cu mașinile neechipate în mod corespunzător, adică de iarnă.

La munte acum se poate întâmpla orice. În câteva minute te poți trezi cu o ninsoare după ce a trecut soarele sau cu gheață pe carosabil. Este vreme schimbătoare și e nevoie de anvelope de iarnă.

Se aplică legislația în vigoare pe drumurile acoperite pe gheață și cu zăpadă. Noi încercăm să îl ținem curățat în perioada zilei, dar deja la munte ne pregătim de iarnă. S-a și văzut că am intervenit cu utilajele, să coborâm turiștii din Rânca.

Nu este de glumit să cobori pe serpentinele de la Rânca fără să ai o mașină echipată de iarnă. Nu cred că se joacă cineva cu treburile astea“, a declarat Ion Tudor, șeful Secției Târgu Jiu a Drumurilor Naționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS