23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRevizii pe Transalpina în fiecare zi

Revizii pe Transalpina în fiecare zi

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a luat decizia ca în fiecare dimineață un utilaj cu lamă să verifice Transalpina pe tronsonul Rânca-Obârșia Lotrului. Astfel, pentru siguranța participanților la trafic care trec pe Transalpina în fiecare dimineață, un utilaj, echipat cu lamă și răspânditor de material antiderapant, face revizia sectorului, înainte de deschiderea traficului. DN 67C pe tronsonul Rânca-Obârșia Lotrului se deschide în fiecare dimineață și se închide seara. Cine traversează șoseaua pe timp de noapte și mai ales în această perioadă o face pe propria răspundere, având în vedere restricțiile impuse de către administratorul șoselei. În timpul zilei încă mai sunt autoturisme care tranziteză Transalpina, fie că este vorba de turiști, fie că este vorba de localnici din zonă sau angajați ai unor firme.

Când va fi închis drumul până la primăvară

În funcție de evoluția stării vremii, Transalpina va fi închisă temporar sau chiar mai multe luni, până în primăvara anului viitor. Totul va depinde de cât de repede va sosi iarna în zona montană. Primele semne ale iernii s-au putut vedea încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Primii fulgi de nea și-au făcut apariția în zona montană Rânca, iar în zona de creastă chiar a nins consistent. Stratul de zăpadă nu s-a menținut, având în vedere că în timpul zilei fie a fost soare, fie a mai plouat.

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu a fost avertizată de meteorologi că după data de 20 octombrie la Rânca vor apărea precipitații în cantități mai mari, sub formă de lapoviță și ninsoare. În funcție și de cât de mult vor scădea temperaturile și de câtă gheață și polei se vor forma pe carosabil pe tronsonul Rânca-Obârșia Lotrului se va decide dacă Transalpina va fi închisă câteva luni, respectiv până la finalul primăverii anului viitor. Transalpina este unul din cele mai vizitate obiective din județul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS