14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă terenuri de baschet făcute cu bani de la guvern au fost distruse

Două terenuri de baschet făcute cu bani de la guvern au fost distruse

Două terenuri de baschet de lângă Stadionul Municipal din Târgu Jiu, realizate cu bani din fondul de rezervă aflat la dispoziția guvernului, sunt distruse. Terenurile au fost date în folosință în luna iulie a anului 2009 și au costat 280.000 de lei.

Majoritatea banilor au provenit din fondul de rezervă al guvernului, restul fiind contribuție a Primăriei Târgu Jiu. Terenurile de baschet au intrat în administrarea Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu și erau folosite gratuit de către copiii din oraș sau pentru organizarea de campionate de streetball.

Baza sportivă a fost distrusă de utilajele care au fost folosite pentru construirea Stadionului Municipal, aproape finalizat. Pe suprafața de joc au trecut utilaje de mare tonaj și au fost depozitate materiale de construcție. Unele se mai pot observa și acum în zonă.

Cine le repară?

Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu a atras atenția autorităților locale că terenurile trebuie reparate. Între conducerea clubului și Primăria Târgu Jiu a izbucnit de o lună un scandal. Autoritatea locală nu mai dorește să susțină material CS Pandurii.

Astfel, și reparațiile la hotelul Sport și terenurile de baschet, afectate de lucrările la stadion, sunt momentan în aer. Sunt câteva întrebări pe care le-am transmis către autorități: Cine răspunde pentru degradarea terenurilor? Cine le repară?

Unde se mai antrenează copiii orașului? Clubul le-a pus la dispoziție gratuit tuturor celor care au vrut să joace baschet. Guvernul a dat bani pentru construirea lor. Ne batem joc de o investiție a statului. La inaugurare a fost prezentă inclusiv președinta FRB, doamna Carmen Tocală.

La începerea lucrărilor la noul Stadion Municipal au fost aprobate hotărâri de guvern prin care autoritățile se obligă să aducă totul la starea inițială. Pentru asta ne luptăm, dar unii vor să uite ce au semnat“, a declarat Mihai Prunariu, președintele CS Pandurii Târgu Jiu.

Ministrul Sportului, așteptat la Târgu Jiu

Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului, a luat decizia să vină la Târgu Jiu pentru a analiza situația Clubului Sportiv Pandurii, alături de autoritățile locale.

Cel mai probabil, vizita va avea loc în a doua jumătate a acestei săptămâni sau în prima parte a săptămânii viitoare. Contactat telefonic, ministrul Bogdan Matei a declarat, pentru GdS, că este la curent cu situația Clubului Sportiv și că Primăria Târgu Jiu nu mai dorește să susțină activitatea CS Pandurii.

Ministrul va încerca să găsească soluții la criză împreună cu autoritățile locale. Se va discuta inclusiv despre terenurile de baschet ale Clubului Sportiv Pandurii, care trebuie refăcute și redate comunității locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS