16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO va mai pune în funcțiune încă un grup energetic

CEO va mai pune în funcțiune încă un grup energetic

Complexul Energetic Oltenia (CEO) se pregătește să mai pună în funcțiune un grup energetic, pe lângă cele șapte care sunt în funcțiune în momentul de față. Potrivit administrației Complexului Energetic Oltenia, în prezent, cele mai multe blocuri energetice sunt la Termocentrala de la Rovinari (3,4 și 6), două la Termocentrala de la Turceni (3 și 5) și câte unul la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița, respectiv la Sucursala Electrocentrale Craiova II. Producția medie este de 1.400 de megawați oră.

Complexul Energetic Oltenia este la această oră în primii trei producători de energie electrică din țară. Începând cu luna august, va fi demarat la nivelul Complexului Energetic Oltenia programul privind constituirea stocurilor de cărbune pentru perioada de iarnă.

Angajații primesc și ei cărbune

Astfel, în depozitele termocentralelor și la carierele miniere trebuie să fie disponibilă până la 1 noiembrie cantitatea de peste 800.000 de tone de lignit. Este de precizat că în această perioadă e în derulare și programul de ridicare a cotei de combustibil de către salariații care au depus solicitări în scris la punctele de lucru. Potrivit administrației Complexului Energetic Oltenia, cererile se primesc până pe data de 15 iulie. Anul trecut au beneficiat de cota de cărbune acordată de companie peste 10.000 de angajați. Se acordă 10 tone de lignit minerilor și energeticienilor din CEO. Valoarea unei tone de cărbune este de 119 lei. Pentru terți, prețul este de 191 de lei. Șefii producătorului de energie electrică vor să finalizeze cât mai repede activitatea de distribuire a cotei de cărbune pentru a fi demarat și programul de realizare a stocurilor de lignit pentru perioada de iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS