3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj11 produse montane sunt înregistrate în Gorj

11 produse montane sunt înregistrate în Gorj

Un fermier din orașul Tismana a înregistrat la Ministerul Agriculturii 11 sortimente de dulceață în categoria produselor montane. În județul Gorj sunt 12 localități situate în zona montană. Tismana are cele mai multe produse montane înregistrate, după cum a precizat Petra Ochișor, directorul Direcției pentru Agricultură Gorj. O societate comercială specializată în agricultură ecologică a reușit să înregistreze 11 sortimente de dulceață ca produse montane. Produsele sunt înscrise pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în Registrul național al produselor montane. Gorjul are în total 11 produse montane și e în top zece la nivel național.

Urmează și alte produse

Mai sunt în derulare alte trei documentații pentru înregistrarea de produse montane. Inclusiv tocanul de oaie va fi înregistrat ca produs montan tradițional. Beneficiar va fi o cunoscută stână din zona Transalpina. Proprietarii stânei au și înregistrat tocanul de oaie la OSIM și sunt oficial deținătorii mărcii „tocan de oaie“.

Petra Ochișor a precizat că zona montană și Transalpina au un potențial de dezvoltare ridicat, iar acest lucru se poate vedea și în numărul în creștere al turiștilor de la un an la altul.

„Produsele bio și cele tradiționale vor reprezenta viitorul. Vor fi din ce în ce mai căutate și la prețuri foarte bune pentru fermieri. Gorjul are un atu în faptul că multe localități se află în zona montană, iar această zonă este inclusă în programe de dezvoltare și poate atrage mulți turiști, dacă vor avea la dispoziție infrastructura necesară și produse de calitate“, a declarat Petra Ochișor, directorul Direcției pentru Agricultură Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS