Acasă Local Gorj Zăpadă de 20 de centimetri la Rânca

Zăpadă de 20 de centimetri la Rânca

-

Stratul de zăpadă în staţiunea montană Rânca a ajuns la 20 de centimentri. A continuat şi marţi să ningă slab,iar prognozele sunt încurajatoare pentru cabanieri şi pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Deocamdată, se lucrează în continuare de către administratorul pârtiei din centrul staţiunii la amenajarea corespunzătoare a zonei unde urmează să fie practicate sporturi de iarnă. Rămâne de văzut cât va mai ninge şi dacă vor fi condiţii ca la finalul acestei săptămâni pe pârtia M1 să intre primii schiori. Este necesar ca zăpada să fie bătută şi într-o cantitate suficientă, astfel încât practicanţii sporturilor de iarnă să nu fie în pericol. În zilele în care nu a nins administratorul pârtiei a folosit în permanenţă tunurile cu zăpadă. Astfel, s-au mai adăugat câţiva centimetri la zăpada existentă.

Drumul este curăţat şi se poate urca fără probleme

În Rânca în momentul de faţă este iarnă autentică şi totul este acoperit cu un strat destul de gros de zăpadă, având în vedere perioada similară a anului trecut, când nu ninsese atât de mult. Deocamdată, turiştii pot practica în condiţii de siguranţă săniuşul. La Rânca se poate urca fără probleme. Condiţia este ca autoturismele să fie echipate în mod corespunzător.

„Acordăm o atenţie deosebită tronsonului Novaci- Rânca, respectiv DN67C. Este o zonă turistică şi ne aşteptăm la un număr mare de persoane care să urce cu maşinile în staţiune. Este zăpadă şi probabil că va mai ninge. Acest lucru va atrage tot mai mulţi turişti, în special către sfârşitul acestei săptămâni. Trebuie să urce doar cu maşinile echipate în mod corespunzător. Este vorba de cauciucuri de iarnă şi lanţuri. Oricând poliţia poate institui filtre şi face verificări. Este totuşi iarnă în zona montană şi nu cred că se mai joacă nimeni cu acest lucru, să plece la drum cu maşina neechipată cum trebuie”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.