10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO anunţă că ar putea rămâne fără bani de investiţii în 2019

CEO anunţă că ar putea rămâne fără bani de investiţii în 2019

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a anunţat că ar putea rămâne fără bani de investiţii, din cauza cheltuielilor cu certificatele de CO2.

Sorin Boza, managerul CEO, a declarat în cadrul conferinţei NEXTenergy, că societatea va solicita inclusiv ajutorul Comisiei Europene, având în vedere că numai anul acesta va trebui să plătească 1,3 miliarde de lei numai pe certificatele de CO2. Compania a anunţat pierderi de 975 de milioane de lei.

„Complexul Energetic Oltenia este afectat foarte mult de creşterea costului cu certificatelor de emisii. Investiţiile pe care le-am făcut anul acesta sunt de 810 milioane de lei, după cele de anul trecut, de 670 de milioane de lei, însă pentru anul care vine deja ne gândim să vedem de unde vom avea cash-ul necesar pentru aceste investiţii. Atunci când un complex energetic plăteşte 1,3 miliarde de lei pentru certificatele de CO2, plăteşte 32% din cifra de afaceri, vă rog să mă credeţi că este foarte greu să mai găsească bani pentru investiţii. Vom face toate demersurile pentru a merge la Comisia Europeană de a găsi soluţii pentru a rezolva această problemă. Am avut un memorandum în Guvernul României pentru a găsi o soluţie de sprijin care să nu fie considerat ajutor de stat, ceea ce este foarte greu”, a declarat Sorin Boza. CE Oltenia nu mai are bani de investiţii din cauza costurilor uriaşe de mediu şi cere sprijinul UE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS