Acasă Local Gorj Gorj: UCB vrea să aducă la studii, la Târgu Jiu, români din...

Gorj: UCB vrea să aducă la studii, la Târgu Jiu, români din Serbia

-

Universitatea „Constantin Brâncuşi”(UCB) din Târgu-Jiu a organizat cu sprijinul Consulului General al României de la Zajecar, Republica Serbia, Olyver Marius Diloff, în perioada 13–14 noiembrie, o acțiune de promovare a ofertei educaționale a universității în mai multe licee din Valea Timocului. Cu această ocazie, au fost vizitate trei licee din localitatea Zajecar: Liceul Tehnic, Liceul Economic si Liceul de Medicina din Zajecar, precum si două licee din localitatea Kladovo: Liceul Economic din Liceul Tehnic. Delegația Universității a fost condusă de prof. univ. dr. Liviu-Marius Cîrțînă, prorector al UCB Târgu-Jiu, din delegație făcând parte și doi studenți etnci români din Serbia care studiază la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Scopul vizitei a fost acela de promovare a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu peste hotare și a ofertei sale educaționale pentru atragerea tinerilor din Serbia la UCB Târgu-Jiu. Din cele declarate de liderii comunităților românești din Serbia de Răsărit comunitatea românilor din Serbia de Est însumează peste 200.000 de persoane în prezent. Campania de promovare s-a desfășurat în cadrul proiectului „Etnici români la UCB – Școala Internațională de Vară Constantin Brâncuși 2018”, proiect cofinanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.