Acasă Local Gorj Gorj: Exploataţie forestieră ilegală la Padeş

Gorj: Exploataţie forestieră ilegală la Padeş

-

Polițiști din cadrul Postului de Poliţie Padeş, Gorj, au identificat ieri pe raza localităţii o exploataţie forestieră ilegală. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că un număr de trei auto-platforme se aflau staţionate şi încărcate cu material lemnos specia brad și fag, iar în apropierea acestora era depozitată o cantitate de aproximativ 50 metri cubi lemn specia fag și brad. Materialul lemnos în cauză a fost exploatat de o societate comercială, dintr-un parchet forestier gestionat de Ocolul Silvic Padeș. Întrucât reprezentantul societății comerciale nu a prezentat documente de proveniență pentru materialul lemnos aflat la fața locului, a fost aplicată o sancțiune contravenţională în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară, materialul lemnos identificat la fața locului, în cantitate totală de 89 metri cubi, a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Padeş.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.