Gorj: Un nou exerciţiu de alarmare a populaţiei derulat de ISU

Autori


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj organizează miercuri  un nou exerciţiu pentru testarea stării de operativitate a echipamentelor de avertizare/alarmare a populaţiei şi gradul de acoperire acustică.

Pentru obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate de avertizare/alarmare a populației şi gradul de acoperire acustică, precum şi pentru antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, au loc astfel de exerciţii. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă organizează şi desfăşoară antrenamente/exerciţii pentru verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică, prin acţionarea acestora în zona de competenţă, începând cu luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul 10:00-11:00.


„Testarea echipamentelor dedicate de avertizare/alarmare a populației din judeţul Gorj va continua şi în această lună, exerciţiul urmând a se desfăşura miercuri, 06 decembrie 2017, în intervalul orar 10:00-11:00. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Judeţului Gorj, precum şi ale autorităţilor administraţiei publice locale”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 19 februarie 2019

Top