Acasă Local Gorj Se fac probe la iluminatul festiv de Ziua Naţională, din centrul oraşului...

Se fac probe la iluminatul festiv de Ziua Naţională, din centrul oraşului Târgu Jiu

-

Autorităţile au început să facă deja primele probe la instalaţia de iluminat festiv din centrul municipiului Târgu Jiu. Au fost montaţi peste 100 de brăduţi luminoşi şi un brad digital uriaş. Echipamentele sunt pregătite pentru a fi puse în funcţiune pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională. Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a spus că restul instalaţiilor de sărbători vor fi montate până cel târziu în data de 18 decembrie. De la ora 18,00 în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu va susţine un spectacol trupa Corsar, iar de la ora 19,00 va fi pus în funcţiune de către trupa Direcţia 5 iluminatul de sărbători în centrul oraşului. De la ora 19,05 va începe concertul susţinut de Direcţia 5. „Se fac ultimele pregătiri pentru seara zilei de 1 decembrie. Va fi o zi plinp de evenimente. Totul va culmina cu punerea în funcţiune a ilumintului festiv. Evenimentul va avea loc la ora 19,00”, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Expoziţie fotodocumentară de Ziua Naţională şi Târg de Moş Nicolae

Muzeul Judeţean de Istorie Gorj organizează pe 28 noiembrie de la ora 11,00 vernisajul unei expoziţii fotodocumentre dedicată Zilei Naţionale a României. De asemenea, acţiunea este organizată în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Chrstian Tell”. În plus, pe 1 decembrie, de la ora 11,30 va avea loc deschiderea la Târgu Jiu a unui Târg de Moş Nicolae şi de Crăciun. Târgul va funcţiona în centrul oraşului până pe 23 decembrie. Nu în ultimul rând, pe 1 decembire, de la ora 10,00 va avea loc un ceremonial militar şi religios decizat Zilei Naţionale. Va avea loc şi o paradă a Gărzii de Onoare. După ora 10,30, autorităţile locale vor oferi tradiţionala fasole cu cârnaţi şi vin fier la un restaurant din oraş. Sunt pregătite câteva mii de porţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Persoana iubită sau copiii vă solicită ajutor material. De aici se pot isca foarte uşor controverse, discuţii aprinse şi chiar conflicte...