Acasă Local Gorj Gorj: Fostul şef al CEO, condamnat la trei ani de închisoare cu...

Gorj: Fostul şef al CEO, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

-

Fostul şef al Complexului Energetic Oltenia(CEO), Laurenţiu Ciobotărică, a fost condamnat astăzi, de Tribunalul Gorj, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în dosarul „Bani pentru Medinţu”. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare fiecare Dorina Jianu, şefa Departamentului Guvernanţă Corporativă din CEO, respectiv Daniel Antonie, actual membru al Directoratului companiei. Ambii sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu. Cei trei nu au voie să mai ocupe funcţiile în care au săvârşit faptele şi alte funcţii publice. Instanţa a dispus plata unor despăgubiri civile de 157.000 de lei către CEO şi a menţinut sechestrul pe bunurile mobile şi imobile ale inculpaţilor. Sentinţa poate fi contestată. Este de amintit că cei trei şefi ai CEO s-au implicat în acordarea nelegală a unor salarii compensatorii către şeful Diviziei Energetice a CEO, Aurel Medinţu, pentru ca acesta să plece din companie. Cei trei şefi trebuie să presteze şi 80 de zile muncă în folosul comunităţii, dacă sentinţa va rămâne definitivă. Laurenţiu Ciobotărică a plecat între timp de la CEO.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.