Conducerea Complexului Energetic Oltenia(CEO) a transmis un comunicat prin care anunţă că anul viitor vor avea loc majorări salariale la companie, în cazul în care anul 2017 va fi încheiat cu profit. Potrivit Bugetului de venituri şi cheltueli rectificat al CEO, aprobat recent de Guvern, profitul pe 2017 este estimat la 168 de milioane de lei. De asemenea, din economia la fondul de salarii pe acest an vor fi majorate încă din 2017 lefurile mici din companie. De precizat că astăzi pest 20 de sindicalişti dib CEO au intrat în greva foamei în faţa sediului societăţii, din Târgu Jiu, protestând pentru creşterea salariilor şi împotriva condiţiilor grele de muncă. „În data de 23.10.2017, administraţia CE Oltenia a încheiat un acord cu toate federaţiile sindicale reprezentative, semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă, la care au participat inclusiv liderii de sindicat prezenţi la actiunea de protest declanşata astăzi, 24.10.2017. Prin acordul semnat de ambele părţi (administraţie – sindicate), s-a stabilit modalitatea de alocare a drepturilor salariale aferente orelor suplimentare efectuate ca urmare a necesităţii asigurării stocurilor de cărbune şi funcţionării în siguranţă a grupurilor energetice în perioada de iarnă, conform programului stabilit.

Banii merg la angajaţii cu salarii mici

Administraţia companiei insistă asupra faptului că banii din economia la fondul de salarii vor ajunge la minerii şi energeticienii cu lefuri mai mici: „Menţionăm că orice economie înregistrată la fondul de salarii prevăzut în BVC 2017 va fi distribuită salariaţilor, conform prevederilor art.153 din CCM (din economia realizată la fondul de salarii, estimată în ultimul trimestru al anului, se va constitui un fond pentru armonizarea salariilor angajaţilor cu salarii mici), această acţiune urmând a fi realizată în luna decembrie. De asemenea, având în vedere faptul că rezultatele financiare înregistrate creează premisele încheierii anului 2017 cu profit, va exista posibilitatea ca angajaţii să beneficieze de majorări salariale în anul 2018. Conducerea CE Oltenia apreciază colaborarea orientată spre rezultate pozitive pe care a avut-o cu partenerii de dialog social pe parcursul acestui an, concretizată în rezultate transpuse prin clauze contractuale ce au adus beneficii suplimentare angajaţilor, şi îşi exprimă convingerea că dialogul constructiv este calea optimă pentru rezolvarea oricăror revendicări”, potrivit unui comunicat de presă al CEO.

 

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.