14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: 160 de milioane de lei pentru reabilitarea a două drumuri judeţene

Gorj: 160 de milioane de lei pentru reabilitarea a două drumuri judeţene

Autorităţile din Gorj aşteaptă aprobarea pentru un buget de 160 de milioane de lei pentru reabilitarea a două drumuri județene. Consiliul Județean Gorj a revizuit și aprobat astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, indicatorii tehnico-econmici pentru cele două tronsoane de drum judeţean. Este vorba de DJ 674 Vlăduleni – Urdari-Turceni- Ioneşti – limită cu judeţul Mehedinţi în lungime de 44 de kilometri, respectiv DJ 675C, cu originea în DN 67B, ce traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că ambele proiecte vor beneficia de finanţare europeană nerambursabilă, în cadrul Programului Operaţional Regional. Cosmin Popescu a precizat că după semnarea contractelor de finanţare va dupa maximum opt luni de zile până la desemnarea câştigătorilor licitaţiilor de reabilitare a celor două drumuri judeţene.

Sper să nu se încurce în licitaţii

Şeful Consiliului Judeţean Gorj a estimat că în primăvara anului viitor lucrările ar putea fi demarate, dar nu vor exista probleme legate de contestaţii. „Este vorba de legislaţia care uneori propune nişte termene lungi care trebuie respectate şi anumite proceduri. Se doreşte eliminaarea oricăror suspiciuni. Din ce estimăm noi în 6-8 luni se vor finaliza toate procedurile cu tot cu contestaţii, dacă vor exista şi vom avea constructori pentru cele două tronsoane de drumuri judeţene. .Sunt extrem de importante pentru că fac legătura cu judeţene vecine. Sunt şosele intens tranzitte de locuitorii judeţului şi nu numai. Este şi un buget foarte mare pentru reabilitare şi nu mai sunt probleme până vom semna contractele de finanţare. Totul va depinde de cât de rapid ne vom mişca la licitaţii să nu întârziem prea mult”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Spitalul Judeţean va fi reabilitat termo-energetic abia anul viitor

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a mai declarat că unitatea medicală administrată de instituţia pe care o conduce va beneficia de fonduri euroepene pentru a fi reabilitată. Este vorba de un proiecte de creştere a efcienţei energetice a clădirii din strada Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. Lucrărirle vor presupune anveloparea clădirii şi înlocuire tâmplăriei. Este un proiect amplu de modernizare a faţadei Spitalului din Târgu Jiu, care nu a beneficiat de la darea în folosinţă de astfel de lucrări de reabilitare termo-energetică. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a mai spus că anul acesta va fi semnat contractul pentru obţinerea de finanţare, iar în luna decembrie este programată licitaţia pentru stabilirea constructorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS