O tânără, de 26 de ani, din Jupâneşti, Gorj, autointitulată „Vrăjitoarea Sofia”, a fost reţinută de poliţie pentru că a înşelat o clientă care venise la descântat. Victimă a fost o femeie, de 47 de ani, din Turceni, care a apelat la serviciile de „vrăjitorie şi descântece” ale respectivei. În urma activităţilor depuse de pretinsa vrăjitoare femeia, de 47 de ani, a rămas fără bijuteriile personale, în valoare de 8.000 de lei.

„Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au fost sesizaţi prin apelul 112 de o femeie de 47 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni. Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului, a reieșit faptul că victima a contactat telefonic o persoană de sex feminin autointitulată „Vrăjitoarea Sofia”, care oferea servicii de vrăjitorie şi descântece şi pe care a chemat-o la locuinţa ei. Pe fondul naivităţii, persoana vătămată i-a înmânat mai multe bijuterii din aur pentru a i le ”descânta” și care nu i-au mai fost înapoiate, creându-i un prejudiciu de 8.000 lei. Polițiștii au continuat cercetările, fiind identificată o tânără de 26 de ani, din comuna Jupâneşti, față de care s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore şi introducerea acesteia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Evenimentul a avut loc în ultima parte a lunii septembrie”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al lnspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Suspecta de înşelăciune a fost prezentată ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propuneri legale.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.