Acasă Local Gorj Gorj: Localuri de alimentaţie publică, fără autorizaţie de la primărie

Gorj: Localuri de alimentaţie publică, fără autorizaţie de la primărie

-

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj a depistat în urma unor controale în baruri şi discoteci deficienţe grave în funcţionarea localurilor respective. Potrivit conducerii instituţiei, controalele au fost realizate după tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj. Din cauza abaterilor grave de la legislaţia în vigoare, la trei din cei şase operatori economici verificaţi le-a fost suspendată activitatea. „Rezultatele controlului pot fi concluzionate astfel: au fost controlați 6 operatori economici, constatându-se abateri de la prevederile legale, în vigoare, privind protecția consumatorilor; S-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului la 3 operatori economici pentru abateri de la legislația în vigoare;S-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale însumând 22.500 lei amenzi. Principalele abateri constatate: lipsa autorizațiilor DSVSA, DSP și ISU; Neafișarea avertismentului cu privire la fumat; Neavizarea autorizației eliberată de primărie pentru anul 2015”, a declarat Mădălin Giurcău, şeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj.

 

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.