16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Se schimbă timpul de eliberare a cărții de identitate

Craiova: Se schimbă timpul de eliberare a cărții de identitate

Se schimbă timpul de eliberare a cărții de identitate, potrivit Primăriei Municipiului Craiova. Începând de ieri, termenul de soluționare a cererii pentru eliberarea actului de identitate devine de 20 zile calendaristice.

Persoanele care se află în situații deosebite de urgență pot solicita eliberarea unui document provizoriu. Cartea de identitate provizorie are o valabilitate de 45 zile.

Preluarea cererilor de eliberare a actelor de identitate prin Ghișeul Unic de Evidență a  Persoanelor se va realiza numai în baza programărilor telefonice și online la unul din cele două numere de telefon dedicate pentru programările telefonice pe linie de evidență a persoanelor și stare civilă (eliberare a certificatelor (duplicate)/extraselor multilingve de naștere, căsătorie și deces, precum și a Anexei 9), după cum urmează:

  • pentru depunerea cererilor de eliberare a actelor de identitate, programările se vor face la numărul de telefon: 0351/451886;
  • pentru depunerea cererilor de eliberare a certificatelor (duplicate)/extraselor multilingve de naștere, căsătorie și deces,dovadă stare civilă), programări la: 0351/451885.

Programările pentru depunerea cererilor de eliberare a actelor enumerate mai sus, se vor putea face și online pe site-ul Direcției de Evidență a Persoanelorwww.spcepcv.ro.

Citește și: Olt: A lovit cu mașina un pieton și a plecat de la locul accidentului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS