14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljG4Media: Zece cazuri de nepotism la Direcția de Sănătate Publică Dolj, unde sunt angajați soț și soție, director și soră, mamă și fiu, nepoți

G4Media: Zece cazuri de nepotism la Direcția de Sănătate Publică Dolj, unde sunt angajați soț și soție, director și soră, mamă și fiu, nepoți

Doi avertizori de integritate au semnalat redacției G4Media 10 cazuri de nepotism la Direcția de Sănătate Publică Dolj, verificate în cea mai parte.

Conducerea instituției a refuzat dialogul cu G4Media.ro. Directorul instituției, care lucrează împreună cu sora sa, a explicat scurt situația apoi nu a mai răspuns la telefon: ”Probabil s-au angajat prin concurs”. Chiar șefa de la resurse umane, departamentul care organizează concursurile de angajare, are un fiu la departamentul juridic, potrivit organigramei instituției și avertizorilor de integritate care au contactat G4Media.ro.

Nepotism la Direcția de Sănătate Publică Dolj

În plus, unul dintre angajați, care lucrează și el împreună cu soția, face afaceri cu spitale în timp ce firma sa oferă consultanță pentru spitale. Direcțiile de Sănătate Publică dintr-un județ reprezintă instituții aparent neînsemnate, dar ele joacă un rol extrem de important. În cazul pandemiei și epidemiilor de exemplu, ele au un rol crucial în protejarea populației civile, prin verificări, acordarera sau retragerea unor avize de funcționare în cazul spitaelor, de pildă, dar și a firmelor private.

Citiţi articolul integral pe G4Media.ro

CITEŞTE ŞI: Dosare penale pentru obiecte de ceramică false la Horezu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS