4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentDosare penale pentru obiecte de ceramică false la Horezu

Dosare penale pentru obiecte de ceramică false la Horezu

Dosare penale pentru obiecte de ceramică false la Horezu. Polițiștii de la Economic au verificat 10 operatori economici, ce își desfășoară activitatea în orașul Horezu, al căror obiect principal de activitate îl reprezintă comerțul cu amănuntul al produselor din ceramică, specifice zonei respective.

„Pentru neregulile constatate au fost întocmite 7 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii prev de art. 102 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, constând în punerea în circulatie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată.

Au fost identificate și ridicate 411 produse contrafăcute. Este vorba de oale, farfurii, ulcioare, ceasuri, castroane, căni, în valoare de 6.600 lei“, potrivit IPJ Vâlcea.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 28/1999, cu amenzi în valoare de 21.500 lei, fiind confiscată suma de 1919 lei, reprezentând încasări nefiscalizate.

A fost indisponibilizată suma de 58.000 de euro, sumă ce a fost identificată în numerar, în unitatea de vânzare fără documente justificative, mai precizează reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Citeşte şi: Prins beat la volan de două ori în şase zile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS