13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Razie pe șoselele din Craiova. Șase soferi au rămas fără permis

(VIDEO) Razie pe șoselele din Craiova. Șase soferi au rămas fără permis

-

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova şi poliţişti de ordine publică, cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Secţiilor 1-6 Poliţie Craiova, au desfăşurat, în această dimineață, o acțiune, în Craiova, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 conform OUG 195/2002, în valoare totală de aproximativ 14.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 6 permise de conducere:

  • 2 pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat,
  • 1 pentru efectuarea de depăşire neregulamentară,
  • 3 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Băuți dis de dimineață

Polițiștii Biroului Rutier Craiova au depistat, pe strada Decebal, din Craiova, un bărbat de 44 de ani, din comuna Traian, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, poliţiştii au depistat pe strada Calea Dunării, din Craiova, un bărbat de 33 de ani, din comuna Plopşor, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost sancţionaţi contraventional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei fiecare, iar ca măsură complementară le-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

545 de sancţiuni contravenţionale în ultimele 72 de ore

În perioada 2 – 4 aprilie a.c., în urma acțiunilor desfăşurate de polițiști pentru reducerea riscului rutier, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 545 de sancțiuni în valoare de 164.750 de lei, dintre acestea 290 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 40 pentru depăşiri neregulamentare şi 215 de altă natură.

Totodată, au fost reținute 89 de permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat 14 infracțiuni la regimul rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un șofer a murit după ce s-a răsturnat cu...

O cisternă cu etanol înmatriculată în Republica Moldova s-a...

ȘTIRI GdS