11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenzi rutiere de peste 76.000 de lei, în Dolj. Un șofer, arestat preventiv

Amenzi rutiere de peste 76.000 de lei, în Dolj. Un șofer, arestat preventiv

În ultimele 48 de ore, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj,  Biroului Rutier Craiova,  formațiunilor rutiere din cadrul subunitaților dar și polițiști de ordine publica, cu atribuții pe linie rutieră au desfășurat acțiuni punctuale, pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză sau al depășirilor neregulamentare.

Pentru abaterile constatate, politistii au aplicat 251 de sancţiuni contravenţionale, din care 110 pentru depășirea vitezei legale, 5 pentru depășiri neregulamentate și 136 pentru alte abateri, în valoare totală de peste 76.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au reținut 27 de permise de conducere și retras 11 certificate de înmatriculare.

Totodată, politistii au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier.

Cu peste 130 km/h în comuna Izvor

Unul dintre șoferii prinși în ilegalitate a fost un bărbat, de 29 de ani, din comuna Danciulesti, județul Gorj. Acesta conducea un autoturism pe DN 6B, pe raza comunei Izvor, cu viteza de 131 km/h.

De asemenea, polițiștii au depistat un tânăr de 28 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Calea Severinului, din localitate, cu viteza înregistrată de aparatul radar, de 117 km/h.

Cei în cauză au fost sancționați conform prevederilor O.U.G. 195/2002 REP.. De asemenea, a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

De asemenea,  poliţiştii Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 20 de ani, din Craiova în timp ce conducea un  autoturism, pe strada  Calea Severinului, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 111 km/h.

Cel în cauză a fost sancționat conform OUG 195/2002-R. Totodată, i s-a reținut permisul pentru o perioadă de 90 de zile.

Arestat preventiv după ce a condus beat de două ori  

La data de 17 februarie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 32 de ani, din comuna Calopăr. Acesta a fost bănuit de comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost depistat de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova, la data de 13 februarie, în timp ce conducea un autoturism, pe strada I.D. Sîrbu, din Craiova, deşi avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest. Acesta a indicat o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat,. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în noaptea de 16/17 februarie, bărbatul a fost prins în timp ce conducea un autoturism, pe strada Împăratul Traian, din localitate, fără permis. Acesta avea și o concentraţie alcoolică de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior a fost dus la sediul poliţiei pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de poliţişti, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice. El a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj. În cursul zilei de 17 februarie a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: VIDEO O mașină a luat foc pe DN7, în județul Vâlcea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS