9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGropile apar ca ciupercile după ploaie în Craiova

Gropile apar ca ciupercile după ploaie în Craiova

În Craiova, gropile continuă să apară peste noapte, pe multe străzi. În plus, în multe zone în care se intervine pentru anumite reparaţii la reţeaua de apă sau canal, refacerea străzilor este făcută de mântuială.

Săpăturile care sunt făcute pe străzile din Craiova pentru diverse reparaţii la reţeaua de apă sau canalizare creează din ce în ce mai multe probleme şoferilor. Nici gropile care apar în asfalt fără să se facă săpături nu sunt de neglijat. GdS a mers în mai multe zone ale oraşului, pe urmele gropilor şi a peticirilor făcute fără noimă.

Strada Câmpului, un dezastru pentru şoferi

O problemă semnificativă se află pe strada Câmpului, în faţa fostului frigorifer. Strada a fost spartă pe o mare bucată din lungimea ei, pe sensul de mers dinspre strada Elie Grigorescu. Acum arată jalnic. Peste săpătură s-au pus doar pietre şi nisip. Săpătura de pe marginea străzii, care a fost făcută de muncitorii CAO, rămâne aşa până la asfaltarea de care se ocupă Primăria Craiova. „Noi am lucrat pe marginea străzii Câmpului în luna mai. S-a înlocuit toată reţeaua de pe această stradă şi s-au pus branşamente noi, întrucât strada este prinsă în programul de reabilitare al primăriei. S-a făcut toată lucrarea pentru a nu mai fi nevoie de intervenţii după ce se va face astfaltarea“, au declarat reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia.

GdS a solicitat un punct de vedere Primăriei Craiova legat de situația străzii Câmpului, însă până la închiderea ediție nu am primit niciun răspuns.

Această săpătură de pe lungimea străzii se termină cu un şanţ de toată frumuseţea. Unii şoferi care au norocul ca pe celelălalt sens să nu fie nicio maşină, îl ocolesc. Însă, alţii îl iau în plin. Dacă nu limitează viteza la maxim, au toate şansele să facă un salt destul de mare. Însă, aici nu CAO a intervenit, ci o firmă privată pentru un branşament care ajunge în curtea fostului Frigorifer. Contactaţi de GdS, reprezentanţii firmei şi-au recunoscut vina. Apoi, la scurt timp, au acoperit groapa cu pietriş, urmând să toarne şi asfalt.

CAO lasă temporar, dar intenţionat, gropile acoperite doar cu nisip

Pe strada Nicolae Iorga, exact în zona sensului giratoriu, la intersecţia cu strada Păstorului, s-a făcut o săpătură, care a fost acoperita şi asfaltată, dar nu mai e chiar la acelaşi nivel cu restul străzii. În plus, muncitorii au lasat în urmă mai multe bucăţi de asfalt şi pietre rămase după săpătură. În continuare, dacă virezi la dreapta, pe strada Păstorului trebuie să faci slalom printre mai multe gropi apărute în asfalt.

Tot pe artera Nicolae Iorga, aproape de intersecţia cu Strada Dezrobirii, a fost făcută o altă reparaţie, iar groapa a fost acoperită doar cu nisip. Până vineri nu se mai intervenise asupra ei, iar de semnalizarea acesteia nici nu poate fi vorba. „Pe strada Nicolae Iorga a avut loc o avarie la care s-a intervenit şi s-a remediat. Apoi săpătura făcută a fost adusă la cota de circulaţie cu nisip. S-a lăsat în circulaţie zona acoperită doar cu nisip tocmai pentru a se tasa, ca să nu avem surpriza, după aceea, să se lase asfaltul. Aşa e procedura. În perioada imediat următoare, zona va fi asfaltată“, au spus reprezentanţii CAO.
Şi strada Păuniţei, din cartierul Lăpuş, e peticită pe un perimetru destul de lung. După mai multe intervenţii pentru reparaţii la reţeaua de apă, strada este acum foarte degradată, iar acoperirea cu asfalt a fost făcută de mântuială.

Strada Alexandru cel Bun, ciuruită

Strada Alexandru cel Bun arată ca după bombardament. Practic, pentru şoferi e imposibil să ocolească nenumăratele gropi şi şanţuri. Pe toată lungimea străzii, maşinile „ţopăie“ dintr-o groapă în alta. Şi pe strada Elena Theodorini, pe şoferi îi aşteaptă o altă „surpriză“. Tot o groapă, care a fost acoperită cu nisip, a apărut chiar în mijlocul carosabilului. Aici CAO a intervenit pentru o avarie şi a lăsat groapa nesemnalizată, tocmai ca nisipul din ea să fie tasat de maşinile care trec peste. Ulterior, vor asfalta.

Gazeta de Sud a scris şi pe 2 iulie despre situaţia gropilor din Craiova. Pe strada Libertăţii, la intersecţia cu strada Transilvaniei, în faţa Secţiei 1 de Poliţie, era o suprafaţă destul de mare de stradă decopertată. Pe acea zonă a rămas doar piatră concasată şi pietriş. Nici vineri (9 iulie), problema nu fusese rezolvată. În schimb, pe strada Mihai Viteazul, acolo unde CAO făcuse săpături, problema s-a remediat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS