17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj17 tramvaie noi vor ajunge la Craiova, finanțate de Ministerul Dezvoltarii

17 tramvaie noi vor ajunge la Craiova, finanțate de Ministerul Dezvoltarii

Ministerul Dezvoltării anunţă finalizarea procedurii de achiziţie publică pentru 17 tramvaie destinate transportului public din municipiul Craiova. Finanţarea de peste 156 de milioane de lei este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

”Transportul public urban de călători din municipiul Craiova se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a procedurii de atribuire a achiziției publice pentru 17 tramvaie de circa a 25 m”, anunță Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

”Finanțarea proiectului, în valoare de 156.400.000 lei este asigurată de MDLPA, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”, mai scrie MDLPA pe pagina sa de facebook.

Primul tramvai va fi livrat abia la sfârșitul anului viitor

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a spus că a avut deja o întâlnire, săptămâna trecută, cu Hanna Wiśniewska-Sarbu, reprezentanta firmei PESA, din Polonia, și urmează că în cel mai scurt timp să semneze contractul de achiziție.

”Ministerul Dezvoltării a finalizat, în sfârșit, procedura de licitație pentru cele 17 tramvaie noi pentru Craiova. Săptămana trecută am avut deja întâlnire cu Hanna Wiśniewska-Sarbu, reprezentanta firmei PESA, din Polonia, și urmează ca în cel mai scurt timp să semnez contractul de achiziție. Aceasta e vestea buna! Vestea mai puțin bună este ca primul tramvai va fi livrat abia la sfârșitul anului viitor, conform caietului de sarcini licitat la Ministerul Dezvoltării, după ce se obțin toate avizele necesare și intră în fabricație toate cele 17 tramvaie. Apoi vor fi livrate, lunar, câte trei tramvaie. În imagini aveți cum vor arăta tramvaiele achiziționate pentru Craiova”, scrie Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS