24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Reţinuţi pentru comiterea infracţiunilor de furt şi distrugere

Dolj: Reţinuţi pentru comiterea infracţiunilor de furt şi distrugere

Poliţişti din cadrul Secţiei 8 Rurală Rast au reţinut ieri pentru 24 de ore doi tineri de 16 ani, din comuna Bistreţ, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de distrugere.

Poliţiştii Secției 8 Rurală Rast au fost sesizați de un bărbat de 43 de ani, din comuna Bistreţ, sat Plosca, că în noaptea de 20/21 februarie, i-au fost sustrase o motocoasă şi un motofierăstrău din curtea locuinţei.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au identificat doi tineri de 16 ani, din Bistreţ, care în noaptea de 20/21 februarie,, ar fi pătruns în curtea imobilului persoanei vătămate iar dintr-o anexa gospodărească ar fi sustras o motocoasa şi un motofierastrau, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ de 2000 de lei.

Cei în cauză au fost depistaţi pe raza comunei Bârca în timp ce se deplasau cu un atelaj hipo, în care poliţiştii au găsit bunurile sustrase care ulterior au fost predate persoanei vătămate.

Alt furt comis de cei doi

Cercetările au fost continuate de poliţişti, stabilindu-se astfel faptul că, cei doi, în aceeaşi noapte ar fi sustras din curtea locuinţei unei femei din Bistreţ mai multe păsări şi totodată ar fi distrus 11 plăci şi un stâlp de beton de la gardul împrejmuitor al locuinţei unui bărbat din aceeaşi localitate.

De asemenea, poliţiştii, din cercetările efectuate au mai stabilit că tinerii, în perioada decembrie 2020 – 16 februarie 2021, ar mai fi comis pe raza localităţii Bistreţ, sat Plosca, alte patru infracţiuni de furt calificat.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru comiterea a 6 infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de distrugere, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

În cursul zilei de astăzi, cei doi urmează să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS