24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMai mulţi doljeni au fost prinşi băuţi la volan

Mai mulţi doljeni au fost prinşi băuţi la volan

Polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Melinești au depistat, ieri, un tânăr, de 26 ani, din comuna  Șimnicu de Sus, sat Deleni, care  conducea un  autovehiculul  pe  DN 6B, în comuna Șimnicu de Sus, sat Leșile, deși se afla sub inflența băuturilor alcoolice.

Tânărul  a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada A.I. Cuza, din Craiova au depistat în trafic un bărbat de 51 ani, din Craiova, care conducea un autoturism avand o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de 27/28 decembrie a.c.,  polițiști din cadrul  Poliţiei Municipiului Băileşti au depistat pe strada Victoriei din localitate, un bărbat de 38 de ani, din comuna Galicea Mare, care conducea un autoturism avand o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Toţi participanţii la traficul rutier trebuie să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

Şoferii trebuie să nu conducă vehicule sub înfluenţa băuturilor alcoolice.

Consumul de băuturi alcoolice constituie un factor de risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor întrucât alcoolul reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi a auzului conducătorilor de autovehicule.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS