14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Ceremonie de predare-primire a comenzii Brigăzii Multinaţionale Sud Est

Craiova: Ceremonie de predare-primire a comenzii Brigăzii Multinaţionale Sud Est

La sediul Brigăzii Multinaționale de Sud-Est (Multinational Brigade South-East – MNBDE-SE) din Craiova a avut loc
ceremonia de predare-primire a comenzii și a Drapelului de Luptă al MNBDE-SE, între colonelul Claudiu Tamaș și colonelul Constantin Nicolaescu.

Activitatea s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, a comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, generalul de brigadă Cristian Dan și a reprezentanților autorităților locale și a sistemului național de apărare.
Colonelul Claudiu Tamaș, care a asigurat comanda MNBDE-SE în perioada iunie 2020 până în prezent, își va continua activitatea ca locțiitor al comandatului în cadrul aceleiași structuri.

Colonelul Constantin Nicolaescu s-a născut la data de 9 mai 1973 în localitatea Craiova, judeţul Dolj.
În anul 1991 a absolvit Liceul Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, iar patru ani mai târziu, în anul 1995, devine absolvent al Institutului de Infanterie şi Chimie ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Pe parcursul carierei, şi-a completat pregătirea militară absolvind cursuri organizate de instituții de prestigiu atât din țară cât și din Statele Unite ale Americii.

Nicolaescu este doctor în științe militare și informații

În anul 2011, la finalizarea studiilor de masterat în domeniul “Conducere Interarme Forțe Terestre”, colonelul Constantin Nicolaescu a fost desemnat de către senatul Universității Naționale de Apărare “Carol I”, șef al celei de-a 114-a promoții, denumită onorific “Dimitrie Cantemir”.
Perfecționarea pregătirii profesionale a culminat prin dobândirea titlului de doctor în științe militare și informații, conferit de către Universitatea Națională de Apărare „CAROL I” în anul 2019.
A îndeplinit succesiv toate funcţiile pe linie de comandă: comandant de pluton, companie, batalion și în prezent este împuternicit în funcția de comandant al Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

A participat la trei misiuni în teatrele de operații îndeplinind funcțiile de ofițer de legătură (Afganistan, 2006), comandant echipă de instruire în domeniul forțelor speciale (Irak, 2009), respectiv comandant al grupului românesc întrunit de operații speciale (Afganistan, 2013-2014), fiindu-i conferit, în anul 2016, titlul de „Militar Veteran”.
În urma ultimei misiuni executate în teatrul de operații din Afganistan, a fost recompensat pentru merite deosebite cu Ordinul Naţional “Virtutea Militară” în grad de Cavaler cu însemne de război, cu “Medalia NATO Non Article V” și „Medalia Pentru Merit” a Statelor Unite ale Americii.

Ceremonia s-a desfășurat cu respectarea tututror măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea SARS-COV-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS