3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 1000 de doljeni sunt în carantină

Peste 1000 de doljeni sunt în carantină

Prefectura Dolj a anunţat că, astăzi, situația epidemiologică a județului se prezintă astfel:

  • 2601 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu,
  • 1037 persoane se află în carantină,
  • 638 de persoane au ieșit din carantină,
  • 6708 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 9 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.800 de persoane. De asemenea, aproximativ 200 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 790.000 de lei. Totodată, 2 persoane au fost introduse în carantină, întrucât acestea nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu.

Dosar penal după ce a minţit că mergea la farmacie

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Astfel, în noaptea de 9/10 aprilie, poliţiştii au depistat un tânăr de 26 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism prin localitate.
În urma controlului efectuat, cel în cauză a prezentat o declaraţie pe proprie răspundere prin care motiva că a realizat deplasarea pentru a cumpăra medicamente necesare pentru îngrijirea copilului său. Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat însă că aspectele prezentate în conţinutul declaraţiei nu erau reale, fapt pentru care au întocmit dosarul penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS