8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljChinezii din Guangdong cer sprijin moral Doljului în lupta cu coronavirusul

Chinezii din Guangdong cer sprijin moral Doljului în lupta cu coronavirusul

Chinezii din Guangdong cer sprijin moral Doljului în lupta cu coronavirusul. Provincia din China, care are o suprafață cât trei sferturi din România, este înfrățită cu județul Dolj de aproape zece ani, iar acum se află într-o situație critică din cauza virusului ucigaș.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a dezvăluit că a primit de la „frații“ din Guangdong o scrisoare prin care cei care conduc provincia solicită o vorbă bună, o încurajare din partea județului Dolj. Asta pentru a ști că nu sunt singuri în lupta cu coronavirusul.

„De zece ani suntem înfrăţiţi cu provincia Guangdong, cu capitala la Guangzhou, cea mai mare şi mai dezvoltată provincie din China. Cei de acolo au venit de trei ori la noi în vizită, o delegaţie de la noi a fost la ei anul trecut. Ei bine, ei trec acum printr-o situaţie specială şi ne-au trimis o scrisoare “, a anunțat Prioteasa.

Ce au cerut conducătorii provinciei Guangdong

Președintele CJ Dolj a dat apoi citire scrisorii primite de la conducătorii provinciei Guangdong. „Probabil aţi aflat deja de focarul coronavirus din Wuhan. Din data de 6 februarie, numărul total de cazuri depistate şi confirmate în China depăşeşte o cifră impresionantă.

Provincia Guangdong, ca centru de afaceri cu cea mai mare populaţie din China, are în prezent 1.018 cazuri confirmate. Facem tot posibilul pentru a lupta împotriva virusului. Credem cu tărie că vom câştiga această bătălie împreună cu prietenii noştri din jurul lumii. Vă scriem pentru a căuta sprijinul dumneavoastră, al judeţului nostru frate. Dorim să arătăm oamenilor din Guangdong că nu suntem singuri în lupta contra virusului. 

Dacă conducătorul judeţului Dolj poate să trimită o urare pentru locuitorii din Guangdong, o scrisoare, un mesaj video, vom găsi canale pentru a le prezenta publicului din Guangdong, arătând astfel prietenia dumneavoastră, care ne va încuraja să câştigăm această luptă împotriva virusului“, a spus Ion Prioteasa, dând citire mesajului primit din China, de la „frații“ din Guangdong.

Delegaţia din Guangdong care a venit în vizită la CJ Dolj, în 2014
Delegaţia din Guangdong care a venit în vizită la CJ Dolj, în 2014

Chinezii din Guangdong, „frați“ cu doljenii de aproape un deceniu

Doljul este unul dintre primele județe din ţară care s-au înfrăţit cu provincii chineze. În cazul judeţului Dolj, este vorba de cea mai dezvoltată provincie din China din punct de vedere economic, Guangdong.

În 2011, s-a semnat un memorandum între cele două părţi. Apoi, în 2012, s-a parafat un protocol de colaborare în domeniul educațional, științific, cultural și sportiv.

„O să trimitem o scrisoare, o să arătăm că suntem alături de ei. Şi noi suntem consternaţi de ceea ce vedem la televizor“, a precizat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS