12.3 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Dolj: Percheziţii la persoane bănuite de furt

Dolj: Percheziţii la persoane bănuite de furt

Poliţişti din cadrul Secţiei 13 Rurală Segarcea au efectuat, ieri, 2 percheziţii domiciliare, în Gighera, la locuinţele a 3 bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, în perioada 23-25 ianuarie a.c., 3 bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani, ar fi pătruns prin efracţie într-un imobil situat în comuna Gighera, de unde ar fi sustras mai multe bunuri de uz gospodăresc.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, o parte din bunurile sustrase au fost găsite şi restituite persoanei vătămate.

De asemenea, la una dintre locaţii, poliţiştii au găsit o armă cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării, deţinută contrar dispoziţiilor legale.
Poliţiştii au mai găsit şi două plase de pescuit monofilament, a căror deţinere este interzisă, în lungime totală de 45 de metri.

Totodată, pe parcursul percheziţiilor s-a constatat faptul că, la una dintre locuinţe, fusese realizată o instalaţie clandestină, prin care se ocolea echipamentul de măsurare a consumului de energie electrică.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, deţinerea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.
La finalizarea cercetărilor, dosarul penal urmează să fie înaintat unităţii de parchet competente, cu propunerile corespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce-i mai trebuie stadionului de atletism pentru a fi...

Stadionul de atletism din Craiova nu este încă gata pentru competiții oficiale.

ȘTIRI GdS

Ce-i mai trebuie stadionului de atletism pentru a fi...

Stadionul de atletism din Craiova nu este încă gata pentru competiții oficiale.

Cum a ajuns o școală din Craiova cu două...

Cum a ajuns o școală din Craiova cu două clase în scenariul roșu

Încep lucrările și la drumul județean Moțăței – Plenița

CJ Dolj a dat ordinul de începere a lucrărilor și la tronsonul II al DJ 561A, Moțăței – Unirea – Plenița – limita cu județul Mehedinți.

Încă un deces din cauza Covid în Gorj

Județul Gorj înregistrează încă un deces din cauza COVID. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 631...

Zeci de sancțiuni în Gorj pentru încălcarea măsurilor de...

Forțele de ordine din județul Gorj au aplicat amenzi în valoare de peste 27.300 lei pentru neregulile constatate în urma verificărilor respectării...

Lions Club Craiova a sărbătorit 30 de ani de...

Mai mulţi voluntari au ajuns astăzi în comuna Leu pentru a sărbători 30 de ani de activitate și voluntariat a LIONS CLUB...