9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljServiciul de evidenţă a persoanei Breasta își începe activitatea

Serviciul de evidenţă a persoanei Breasta își începe activitatea

Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanei Breasta își va începe, în data de 31 ianuarie, începând cu orele 11.00, activitatea în regim autonom. Acesta este al 53-lea serviciu public de evidență a persoanelor din județul Dolj.
Serviciul a funcționat deja timp de un an ( 14 ianuarie 2019) dar cu sprijinul și sub autoritatea Consiliului Județean Dolj reprezentat prin Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj, până la acest moment fiind primite și soluționate 561 cereri formulate de persoane din această localitate.

Printre avantajele majore ale funcționării serviciilor de evidență a persoanelor în fiecare localitate din județ, sunt acelea că:

  • oferă posibilitatea de a se elibera în regim de urgență(imediat) acte de identitate în situații de pierdere, furt, deteriorare,
  • persoanele nu trebuie să se mai deplaseze în altă localitate și pot rezolva în același loc obținerea actului de spațiu, certificatelor de stare civilă și actul de identitate,
  • interesul funcționarilor pentru calitatea serviciilor de eliberare și preschimbare acte de identitate crește, datorită faptului că funcționarii se subordonează autorităților locale din aceeași localitate cu beneficiarii de servicii.

Localitatea Breasta înregistrează o populație de aproximativ 3700 persoane iar majoritatea dintre acestea trebuie să-și actualizeze adresa de domiciliu înscrisă în actele de identitate ca urmare a hotărârii Consiliului Local de atribuire nume de străzi la toate arterele de circulație din localitate.

Programul de funcționare al serviciului va fi zilnic de luni până vineri, între orele 8.30 – 16.30, în ziua de miercuri programul prelungindu-se până la ora 18.30.
Pentru informații suplimentare sau alte detalii, cei interesati se pot adresa Serviciului public Comunitar Local de evidență a persoanelor Breasta – tel/fax:0251455244 sau Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj – e-mail [email protected], tel: 0351437039, fax:0251421624.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS