23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a obţinut finanţarea pentru modernizarea depoului de tramvaie

S-a obţinut finanţarea pentru modernizarea depoului de tramvaie

La sediul Primăriei Craiova a fost semnat, vineri, contractul de finanţare pentru modernizarea depoului de tramvaie. Odată cu acesta, vor fi modernizate şi staţiile de redresare pentru alimentarea electrică a tramvaielor, în cadrul aceluiaşi proiect cu fonduri europene în valoare de 13 milioane de euro, finanţat prin POR 2014-2020.

Proiectul presupune reabilitarea clădirilor existente în incinta depoului şi dotarea lor cu echipamente şi utilaje specifice activităţii de întreţinere şi reparare a tramvaielor. Totodată, proiectul prevede şi modernizarea reţelei de contact şi a căii de rulare a tramvaiului din incinta depoului (3 km de cale).

La final, RAT SRL, societatea care va beneficia până la urmă de aceste modernizări, va putea să se ocupe în cadrul depoului de reparaţiile uşoare ale tramvaielor, intervenţiile urmând să fie rapide, eficiente şi cu costuri cât mai reduse. Lucru care va duce la asigurarea unui număr suficient de vehicule pe traseele deservite şi la evitarea pierderilor de energie electrică, după cum se menţionează în proiect.

„Oportunitatea realizării acestor intervenţii este justificată de faptul că depoul de tramvaie nu a suferit nicio reparaţie capitală sau intervenţie semnificativă de la momentul punerii în funcţiune, respectiv anul 1987, activităţile specifice din depou desfăşurându-se la un nivel scăzut de calitate“, se mai explică în proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 61.046.070 de lei inclusiv TVA. Din aceşti bani, contribuţia la proiect a municipiului Craiova este de 1.734.049,40 lei.

De menţionat că licitaţia pentru achiziţia a 17 tramvaie noi destinate transportului public din Craiova se află în derulare la Ministerul Dezvoltării Regionale. Procedura a fost anulată în iunie şi reluată în octombrie, ofertele urmând să se deschidă în ianuarie 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS